Tendències web 2017

Tendències Web 2017

 


El disseny web es troba en permanent estat de canvi i evolució
, renovant-se i aportant noves tendències de forma contínua, que el converteixen en un sector especialment dinàmic i, encara que sigui redundant dir-ho, molt innovador. És per això que cal anar trencant la vella afirmació de “jo ja tinc una pàgina web”. Bé, i des de quan fa que la tens? Quines noves tendències aporta? No és qüestió de fer una web progre perquè sí, ni una obra d’art que ningú pugui entendre però és necessari saber en quin lloc estem: sense pretendre crear estil amb una web de 100 visites mensuals sí que ens hem d’obligar a intentar, almenys, posicionar-nos sempre per davant de la resta, oferint uns continguts de qualitat, dins d’unes estratègies de màrqueting i comunicació ben estructurades i, també, en el marc d’unes eines de comunicació (web, papereria corporativa, blog…) que siguin fresques, noves i atreguin l’atenció per sí mateixes.

 

A nivell general, per aquest 2017 s’estan instaurant una sèrie de noves tendències en el disseny web molt interessants, algunes de les quals ja tenen un cert recorregut però d’altres han arribat de nou i, veurem, si serà per quedar-se indefinidament.

 

  • Interactivitat: s’està desenvolupant el terme interactivitat delicada aplicada al disseny web, si bé és quelcom que fa anys que està entre nosaltres.  Es basa en la inclusió a la pàgina de diversos elements de microinteractivitat (com ara botons de navegació, formularis, socials…), amb l’objectiu d’aconseguir sentiments d’empatia de l’usuari cap a la nostra marca o producte.

 

  • Ús del color: mentre que el 2016 es va caracteritzar per l’ús molt a comptagotes del color, en aquest nou any s’ha donat un tomb a aquesta tendència, i ja s’està apostant per webs amb molta força visual, caracteritzades per fons de color impactant i de molt caràcter.

 

  • Animacions Cinemagraph: a mig camí entre el vídeo i la fotografia, són petites animacions, molt breus, que donen dinamisme a la pàgina i pretenen sorprendre l’espectador.

 

  • Disseny Parallax: implantat des de fa uns anys amb l’aparició de les pàgines one page, aquest efecte que busca donar profunditat al disseny de la nostra pàgina viu aquest estat de contínua expansió perquè s’adapta molt bé als dispositius mòbils en fomentar la verticalitat del disseny.

 

  • Scroll infinit: seguint amb el que dèiem abans, tots els dissenys i elements que permetin una major adaptabilitat de les pàgines al suport smartphone tindran preponderància en aquests temps de la dictadura dels mòbils. L’scroll infinit (aquesta barra lateral que ens permet desplaçar-nos tant avall o tant amunt com faci falta) aplicat al disseny web, implica un sacrifici del paper dels tradicionals menús en benefici d’una navegabilitat lliure per part de l’usuari.

 

 

  • Il·lustracions: cada cop es farà més habitual l’ús i inclusió d’il·lustracions (vectoritzades, especialment) a les pàgines web. Elements gràfics visuals i atractius que s’aplicaran per a donar major personalitat, un toc distintiu i una forma de fidelitzar més fàcilment amb el públic, identificat amb aquests elements gràfics.

 

Fins aquí, doncs, unes breus  pinzellades a aquelles tendències web 2017 que, sembla, han de dominar el disseny i desenvolupament web durant aquest any. Això no vol dir que, si ens volem crear una  web, o renovar la que tenim, haguem de fer mans i mànigues per complir amb els punts interiors. Per a que la nostra web funcioni (és a dir, que sigui efectiva i productiva per al nostre negoci o activitat), no cal que apliquem tot el que haguem vist o sentit: cal que sapiguem molt bé quines característiques té el nostre negoci, quin és el target de públic i quin és l’estat del mercat.

 

Un cop tinguem clar tot això, sabrem quines de les noves tendències web 2017 ens poden anar bé, si és preferible aplicar-les totes (potser volem engegar un projecte molt innovador, per exemple), unes quantes (que seria el més habitual), o bé cap (si creiem que, per idiosincràsia del negoci, no s’escau cap tendència innovadora, que no és habitual ni desitjable, però podria arribar a succeir).

 

Sic Comunicació dissenya i desenvolupa elements  -pàgina web, blog, newsletter, papereria corporativa, perfils a xarxes socials…- amb l’objectiu de satisfer les necessitats de màrqueting i comunicació dels seus clients.

 

Evidentment, totes aquestes decisions no les podem prendre sols, arriscant-nos, i és bo acompanyar-nos d’experts professionals que, primer, ens sàpiguen acotar perfectament les nostres necessitats i, després, ens dissenyin i implementin totes les mesures per a satisfer-les.

 

Demana’ns pressupost sense compromís dels nostres serveis de disseny web aquí