Relació amb els mitjans: convocatòries, dossiers i notes de premsa

Relació amb els mitjans: dossiers, convocatòries i notes de premsa

 

notes de premsaUna de les eines clàssiques de la comunicació és la relació que s’entaula des d’una empresa amb els mitjans de comunicació especialitzats dirigits al mateix públic objectiu i també a aquells mitjans del seu entorn geogràfic i sociològic més proper. És una eina que, per molt coneguda que sigui, és realment útil i pot donar-nos molta rendibilitat en favor de la imatge de la nostra empresa i el seu posicionament favorable respecte a la competència. Però, com tot, cal saber usar-la. Les relacions humanes, i les relacions amb els mitjans no deixen de ser-ho, no es construeixen d’un dia per a un altre, ni es poden forçar.

És cert que sempre podem contractar a algú que ja hagi construït la xarxa de contactes que busquem, però normalment no n’hi ha prou amb això. Per molts noms que aconseguim a la nostra agenda, el que és realment important és com de profitosa pot ser la relació que entaulem tant per a la nostra empresa o negoci com per als mitjans de comunicació en qüestió. En el fons, tot es redueix a quin interès o necessitat podem satisfer de l’altre, i en aquest cas concret, quina informació podem donar al o als mitjans perquè centrin el seu focus d’interès sobre nosaltres.

 

Tot es redueix a quina informació podem proporcionar als mitjans perquè centrin el seu interès en nosaltres

 

Per començar, el més bàsic és crear-se una correcta identitat corporativa, amb un logotip i una marca reconeixibles, materials gràfics que descriguin el nostre negoci o empresa (fullets, tríptics, pàgina web…) i un bon posicionament als bucadors. Dit col·loquialment: que puguin trobar-nos!

Bé, fet això, el següent pas és crucial: el contacte. Els enviem una carta? Un email? És un gest molt educat, però ni els professionals dels mitjans de comunicació tenen molt temps per a cartes i emails de desconeguts, ni els resultarà de cap interès una empresa que presenti les seves credencials sense més. Així que, dit amb tot el respecte, com fer que piquin l’ham? Pràcticament, l’única manera és oferir-los, de la manera pertinent, alguna informació nova, interessant i/o noticiable relacionada amb la nostra empresa o negoci. I no només ens tindran en compte, sinó que fins i tot ens ho agraïran, perquè estem facilitant-los el seu treball.

Podem preguntar-nos, ¿però quina informació pot oferir la meva empresa? Què té de nou, interessant o noticiable? Doncs, sincerament, si no n’hi ha, hem “d’inventar-les”. Bromes a part, cal innovar, fer coses diferents, per sortir als mitjans però sobretot pel bé mateix de la nostra empresa o negoci. On queden els que s’estanquen i no evolucionen?

Si complim amb aquestes bases, podem canalitzar tota aquesta informació als mitjans amb alguna de les següents eines:

 

 

Dossiers de premsa:

 

És una relativament breu descripció de l’empresa, acompanyada amb gràfics i imatges que complementen i enriqueixen el text, amb un redactat i contingut útils per als periodistes. El més interessant (i necessari) és digitalitzar el dossier per a poder penjar-lo online, cosa que facilitarà molt la nostra presentació de cara als mitjans de comunicació.

 

Notes de premsa:

 

Les notes de premsa són molt valuoses perquè ens ofereixen la possibilitat de, en un breu text degudament redactat, proporcionar informacions noticiables sobre el nostre negoci als mitjans de comunicació, i poden arribar fàcilment a les redaccions per poder ser publicades. Com amb els dossiers de premsa, internet ofereix la possibilitat de realitzar notes digitals i enviaments de notes de premsa digitals.

notes de premsa

Convocatòries de premsa:

 

Imaginem per un moment que la nostra empresa de construcció inaugura avui un edifici d’ús públic en una localitat de certa rellevància. Si l’organisme per qui hem construït aquesta obra no la considera rellevant, què podem fer? Doncs prendre la paella pel mànec i convocar als mitjans, de la forma pertinent, perquè vinguin a la inauguració de l’edifici i donin cobertura mediàtica del mateix. Ens sorprendríem de la quantitat de professionals que poden arribar-se a moure per una notícia realment interessant. El truc està en això: fer-la realment interessant, i que no sigui simplement una inauguració més d’un edifici públic més. Com en tot, hem de ser creatius o posar-nos en mans d’algú que ho sigui i tingui aquesta visió.

 

 

 

 El truc, como en totes les coses, és ser creatius i oferir quelcom innovador, diferent, noticiable i recordable

 

A SiC Comunicació realitzem tot tipus de treballs associats a la relació amb els mitjans de comunicació i realització d’eines per al seu correcte desenvolupament (dossiers de premsa, notes de premsa, comunicats i convocatòries de premsa, esdeveniments…)

 

Demana’ns pressupost sense cap compromís aquí

 

i comparteix a les teves xarxes socials:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *