Posicionament en cercadors

Posicionament en cercadors (SEO i SEM)

 

No és cap novetat dir que tenir presència on-line és imprescindible avui dia i tenir una pàgina web de la nostra empresa és una molt bona eina de presentar-se als clients potencials. Podem crear-nos una pàgina web i enviar els enllaços d’aquesta als nostres clients actuals i fins i tot, fer-nos amb unes targetes comercials, flyers, tríptics i qualsevol tipus de material de papereria corporativa on poder-hi deixar plasmada l’adreça de la nostra pàgina web i fins i tot publicar l’enllaç a les xarxes socials (si en tenim) però, quants de vosaltres, quan heu necessitat algun servei a contractar o producte a comprar, no ho heu buscat a Google? No crec que hi hagi ningú que no hagi comprat o contactat amb algun servei precisat a través de Google.

 

Dit això, ens hem de plantejar si la nostra pàgina web apareix a Google. Heu provat de cercar-vos d’alguna altra manera que no sigui el vostre nom comercial? Si ho feu i no heu realitzat una optimització de posicionament de la vostra pàgina, segur que veureu que molts dels serveis o productes que oferiu a la vostra web no apareixen en els resultats de les cerques de Google. És per això que no és suficient amb tenir una pàgina web, necessitem realitzar tasques de posicionament en cercadors perquè aquesta aparegui a les primeres posicions dels resultats de Google que desitgem i això és el que se’n diu SEO (en anglès Search Engine Optimization que vol dir optimització per a buscadors).

 

A SiC Comunicació utilitzem les millors eines SEO, per tal que la vostra web aparegui en les primeres posicions d’aquells conceptes en els que voleu destacar.

 

El posicionament en cercadors és una tasca complexa que requereix de diverses accions en la vostra pàgina web que prèviament cal analitzar. Algunes d’aquestes accions són:

 • Anàlisis de les paraules o frases (keywords) que utilitzen els clients potencials per cercar els serveis o productes que oferim.
 • Anàlisi de la competència que hi ha en els resultats de cerca d’aquestes mateixes keywords.
 • Crear enllaços que apuntin a la vostra pàgina web.
 • Optimitzar les url de les pàgines.
 • Procurar (sempre que es pugui) utilitzar les keywords en els títols de les pàgines.
 • Assegurar-nos que el contingut de les pàgines sigui clar, entenedor, sense errors ortogràfics ni gramaticals i que aparti informació rellevant i interessant (ho ha de ser tant per al lector com per a Google i evitarem sempre que aquest sigui copiat perquè per a Google, “el contingut és el rei”.
 • Usar les keywords en arxius de la web.
 • Intentar usar les keywords en el contingut de la pàgina sense excessives repeticions, de manera que recordem que encara que l’objectiu sigui optimitzar la web per als cercadors, no oblidem que qui ho llegirà són els nostres clients potencials i hem de buscar la coherència dels textos.
 • Intentar actualitzar de forma periòdica el contingut o crear-nos un blog en el qual pugem articles amb una certa periodicitat per tal d’oferir contingut fresc i actualitzat.
 • Crear un mapa del lloc i pujar-lo al nostre servidor.
 • Disposar d’un disseny responsive i atractiu.
 • Crear enllaços interns (sense abusar-ne, sempre de forma lògica i coherent).
 • Associar la vostra pàgina als seus corresponents perfils a les xarxes socials ja que les xarxes socials també ajuden a un millor posicionament en cercadors

 

Ara bé, una altra eina de gran utilitat a més del SEO, és el SEM (en anglès Search Engine Marketing que vol dir màrqueting de buscadors). El SEM consisteix en la promoció de la vostra pàgina web mitjançant campanyes d’anuncis. És a dir, la inserció d’anuncis de pagament, augmentant així les visites a la nostra pàgina d’una forma directa.

 

Els principals cercadors ofereixen la possibilitat de mostrar els teus anuncis en els resultats de cerca. Google disposa de l’eina Google Adwords per gestionar aquests serveis. El pagament d’aquests anuncis sol anar vinculat als “clics” que fan al vostre anunci, podent sempre dir a Adwords quin és el màxim que volem pagar i tenint present que les campanyes variaran segons les paraules clau que utilitzem per l’anunci.

 

Demana’ns pressupost sense compromís dels nostres serveis de posicionament en cercadors aquí

 

i comparteix a les teves xarxes socials:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *