Oportunitats de negoci a l’entorn digital

Oportunitats de negoci a l’entorn digital

 

Amb l’aparició dels smartphones i la digitalització dels mitjans, s’ha produït una revolució a nivell de màrqueting i comunicació que obre nous camins i permet iniciar noves oportunitats de negoci per a totes les petites i mitjanes empreses i també als autònoms i freelancers.

 

Si tenim un negoci, o treballem pel nostre compte, però no tenim coneixements en comunicació o màrqueting digitals, és possible que estiguem veient amb impotència com la competència ens passa a davant a tota velocitat gràcies a un bon ús de totes les eines que ofereix el món digital actualment. És normal, no tothom ha estat preparat per aquesta revolució, però mai és tard i, si alguna cosa bona tenen les eines digitals, és que són molt més econòmiques que les eines tradicionals i, a més, els resultats són molt més mesurables, de manera que podem acotar millor quina és la nostra inversió i el retorn de la mateixa. Cal que ens ho prenguem com una inversió necessària, no podem pretendre avui dia, sigui quin sigui el nostre negoci, viure només del boca orella. Bàsicament perquè hi ha més gent que parla pel Facebook que no pas gent que parla amb el veí al replà de l’escala!

 

A títol d’exemple, aquestes són algunes de les eines amb què podem extreure tot el suc al món de possibilitats que el món digital ens obre:

  • Mapes interactius d’ubicació i Formulari de contacte: una bona manera per a que els nostres potencials clients ens trobin, ja que els mapes permeten traçar la ruta des de la nostra sortida, i també per a que ens proporcionin dades amb les que ingressin a la nostra base de dades.

 

  • Servei de reserva on-line: si tenim un hotel, una casa rural, o algun tipus d’establiment d’oci, sempre ens pot ser útil un sistema de reserves, amb pagament inclòs, que ens ajudi a planificar el nostre dia a dia i permeti als clients tancar reserves sense necessitat de trucades o complicades gestions.

 

  • Botiga on-line: és sens dubte una de les eines més desenvolupades i que tenen més trajectòria. Òbviament, ens permeten tancar vendes sense necessitat que els clients assisteixin presencialment al nostre establiment. A més, ens agilitzen molt les tasques administratives: permeten un control molt més acurat de l’stock, un històric de factures, etcètera.

 

oportunitats de negoci

 

  • Cursos on-line: podem oferir cursos on-line, acompanyats de tot tipus de material multimèdia, descarregables i, també, que permetin la inscripció previ pagament, via Paypal o transferència bancària. Una mica a l’estil de la botiga online, ens permeten seguir fent feina (i seguir guanyant diners) fins i tot quan estem asseguts al sofà de casa mirant la televisió.

 

  • Pàgines web d’esdeveniments: si enlloc de tenir un negoci, us caseu, organitzeu un sopar inaugural o aneu de viatge i voleu estar permanentment connectats, heu de saber que una web és una eina fonamental, on podrem aportar informació de forma permanent, mantenir comunicacions en temps real amb els nostres contactes o compartir tota mena d’elements audiovisuals per a què els nostres seguidors puguin delir-se amb un seguiment minut a minut de les nostres activitats.

 

  • Blogs corporatius: sovint ens queixem del poc temps de què disposem per contactar amb un client i establir-hi una comunicació que ens interessi de cara a tancar una venda. A vegades, és qüestió de molta argumentació convèncer algú perquè confiï en nosaltres i els nostres serveis. I en la societat d’avui dia no hi ha temps ni espai per a això. Bé, sí: en la realitat digital. Especialment els blogs, són espais on podem despatxar-nos a gust compartint tota la informació que vulguem i, si tenim un negoci, podem treure tot el rendiment comercial del nostre blog amb les eines de màrqueting adients.

 

SiC Comunicació és una agència especialitzada a oferir a cada client les eines necessàries per treure al màxim rendiment al seu negoci, dins d’una planificació i un control que permeten l’obtenció de resultats reals, objectius i mesurables

 

oportunitats de negoci

 

Totes aquestes eines, accions i possibilitats, per a que siguin resolutives, cal que siguin dissenyades i planificades per un professional, qui normalment també s’ocuparà de l’execució de les mateixes. Després, hem de demanar a aquest professional que, conjuntament amb nosaltres per no perdre’ns cap mena de detall, faci un seguiment de tota la tasca realitzada, els resultats obtinguts i les noves estratègies a seguir derivades de tota aquesta anàlisi. No és una cosa d’avui per demà, però si treballem sobre aquesta base, i ho fem amb constància i durant un mínim període de temps, de mica en mica els resultats es faran visibles i patents.

 

Demana’ns pressupost sense compromís dels nostres serveis de màrqueting digital aquí

i comparteix a les teves xarxes socials:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *