La importància d’estar online i tenir una pàgina web

La importància d’estar online i tenir una pàgina web

 


Trobar-nos a les xarxes, estar online, és indispensable avui dia, ja que no ser-hi és quedar-se voluntàriament al marge del principal mitjà de comunicació del que disposem avui dia. I, que a més, és gratuït! Tot i així, encara hi ha molts professionals que veuen internet com una eina d’oci, sense cap tipus de relació amb el seu treball o negoci. I, encara pitjor, hi ha qui, en sentir que és gratuït, encara en dubta més, com si calgués pagar sempre grans sumes de diners per estar fent bé les coses.


Precisament, un dels grans avantatges d’internet i del món digital en el qual vivim és que és un món d’accés obert, públic i democràtic, pràcticament gratuït (paguem una quota de connexió, cert, però no pagarem més per passar-nos el dia enganxats a la xarxa), i que té tantes i tantes eines al nostre abast, amb tanta potencialitat que, per a la gran majoria, professionals de la comunicació inclosos, són encara desconegudes, i això les fa doblement interessants: perquè són eficients i perquè, al no ser de domini públic, podem treure’ls un major profit.

Les xarxes socials sí que són molt conegudes, però no ho és gens la manera adequada d’usar-les quan estem parlant de comunicació corporativa. És un error massa comú crear un perfil de la nostra empresa o negoci a qualsevol de les xarxes socials capdavanteres, deixar el perfil allà oblidat i esperar que ens caigui treball del cel.


El mateix error en què es cau quan es crea una pàgina web: Tenir una pàgina web per a la seva empresa és un factor molt important ja que podrà donar a conèixer als seus possibles clients el seu negoci de forma directa, global i immediata, fent-los arribar la màxima informació dels seus productes o serveis, informació que farà que aquests clients es decantin per vostè abans que la seva competència si aquesta no ofereix suficient informació. Hem de tenir en compte també, que molta gent prefereix visitar pàgines web per informar-se de cert producte o servei des de la comoditat de casa seva o l’ordinador del seu lloc de treball per poder recopilar informació i recapacitar abans de prendre decisions.

Però no n’hi ha prou amb tenir una pàgina a la xarxa, ni serveix tampoc de res que sigui la web de disseny més fabulós que s’hagi creat mai. Cal que ho completem amb el correcte posicionament SEO, que la seva informació sigui rellevant, dinàmica i interessant, que s’enllaci amb els nostres perfils a les xarxes socials, que tingui referències en altres espais virtuals com per exemple fòrums i blogs…

 

Principals avantatges de tenir pàgina web:

 

  • Major fluïdesa de comunicació. Els clients, a través de formularis de contacte, poden realitzar qualsevol tipus de consulta, qualsevol dia de la setmana i a qualsevol hora.
  • Valor afegit i credibilitat. Tenir pàgina web és la forma més econòmica de tenir una imatge actualitzada i donar seguretat als clients potencials, ja que aquests valoraran de forma positiva poder accedir a la informació o consultar algun dubte en qualsevol moment.
  • Competitivitat. Són encara moltes les empreses que no tenen pàgina web corporativa, per la qual cosa tenir-ne segueix sent un avantatge diferencial sobre la competència, ja que els clients potencials poden trobar els serveis que busquen a la xarxa, quedant excloses les empreses que no tinguin presència a Internet.
  • Expansió de l’empresa. Sense necessitat d’expandir-se físicament.
  • Informació complementària. A la pàgina web es pot oferir informació addicional sobre el negoci que d’una altra forma seria molt difícil de proporcionar.
  • Publicitat. Si la pàgina web va acompanyada d’un bon posicionament SEO pot suposar una gran eina de publicitat per al seu negoci.
  • Baix cost. La pàgina web és la forma més econòmica de publicitar-se, d’oferir un servei de 24 hores als clients, de tenir un catàleg de productes actualitzat i fins i tot de distribuir-los i vendre’ls.

 

Hem de recordar que, com més presencia tinguem a Internet, més visibilitat obtindrem, i aquesta sí que és una garantia d’augment de clients i vendes si sabem treure’n tot el rendiment.

 

Demana’ns pressupost sense cap tipus de compromís aquí

 

i comparteix a les teves xarxes socials: