Identitat corporativa per a startups: elements que mai poden faltar

Identitat corporativa per a startups

 

Identitat corporativa per a startupsÉs normal que, quan iniciem un projecte o negoci, tinguem molts dubtes sobre les necessitats comunicatives i d’imatge que tindrà la nostra startup. Hi ha qui pensa que pràcticament no necessitarà res, i hi ha qui sembla que, de no llençar la casa per la finestra, no es quedarà satisfet. I no cal un extrem ni l’altre, perquè prou feina tindrem en moltes altres facetes. El que cal és fer un anàlisi de les característiques de la nostra nova startup, del mercat, del públic a qui ens dirigirem i dels objectius que ens haguem marcat. Un cop fet tot això, la feina sempre és més fàcil, i el millor és seguir un cert ordre per anar perfilant la identitat corporativa per a startups del nostre projecte.

 

Des de SiC Comunicació ajudem a créixer a les startups creant identitat corporativa i tots els elements gràfics que se’n deriven

 

Evidentment, hi ha moltes accions de comunicació a realitzar amb la identitat corporativa per a startups, però si ens cenyim als elements gràfics d’aquesta identitat corporativa que estem construint, els que hem de tenir sempre més en compte són:

 

  1. Marca: entenem per marca el nom amb què registrarem la nostra startup. Pot semblar un tema de dificultat menor, però és transcendental: un bon nom, amb ganxo, ens pot facilitar molt la feina a l’hora d’engegar un negoci. L’important, com a mínim, és que sigui un nom curt, fàcil de recordar, que tingui certa coherència amb la idiosincràsia del projecte, pugui perdurar en el temps i, sobretot, que a nosaltres ens agradi. L’haurem de dur com a bandera, és important que ens hi sentim còmodes.

 

  1. Logotip: el logotip és la imatge gràfica de la nostra marca. Cal dissenyar-lo sempre responent a la imatge que volem transmetre de la nostra startup, que sigui estèticament potent i amb el que ens sentim plenament identificats. Sovint en els dissenys de logotips el dissenyador es perd en l’estètica i acaben sortint productes gràfics inintel·ligibles. I sempre cal tenir present que un logotip que no s’entén és absolutament inútil.

 

Identitat corporativa per a startups

 

  1. Fulletó: un cop definides la marca i la imatge gràfica que prendrà, cal que tinguem algun material que ens serveixi de presentació de la nostra startup, i que pot prendre la forma d’un fulletó, díptic, tríptic, etc. És bàsic que estèticament sigui coherent amb el logotip, i que des del disseny mateix serveixi perquè els nostres clients potencials, només de veure el nostre fulletó, es facin una idea no només de quina és l’activitat a la que ens dediquem, sinó també i sobretot de quins són els valors que ens defineixen com a negoci. Al capdavall, la gent es mou per qüestions subjectives, emocionals… acabarà convencent més una bona presentació gràfica que mil dades de bona gestió que puguem donar.

 

  1. Targetes comercials: siguem nosaltres mateixos o algú que treballi amb nosaltres, algú de la nostra startup haurà de relacionar-se amb els clients, potencials i efectius. A banda de presentar la nostra marca de forma verbal i també gràfica (amb el fulletó pertinent), caldrà deixar una targeta comercial de visita per a facilitar poder contactar amb nosaltres i, alhora, generar una bona imatge de cara al client. És molt tradicional l’ús de la targeta comercial i, encara que els temps canvien i avancen molt, tenir-ne encara és del tot necessari.

 

  1. Carpeta: si volem arrodonir aquest pack bàsic d’elements  propis de la identitat corporativa per a startup cal tenir una bona carpeta corporativa. Que sigui útil, per començar, i que tingui un disseny coherent amb la resta d’elements de la identitat corporativa. El client veurà en la nostra startup un referent de professionalitat, un motiu de pes per fer-nos confiança des d’un primer moment.

 

Identitat corporativa per a startups

 

Són només alguns dels molts elements d’identitat corporativa amb els que podem comptar quan iniciem una startup, però si tot just comencem a donar els nostres primers passos, realment són aquests cinc elements els que hem de tenir com a autènticament imprescindibles. Un cop arribats aquí, podem (i hem) de seguir evolucionant, dotant-nos de més eines d’imatge i comunicació que ens ajudin a enfortir el nostre negoci.

 

Demana’ns pressupost sense compromís dels nostres serveis de disseny gràfic aquí

 

i comparteix a les teves xarxes socials:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *