Fer bon Social Media Management

Fer bon Social Media Management

 

fer bon social mediaFer bon Social Media Management no és a l’abast de qualsevol. És cert que, més o menys, tothom té una mica clar què és Facebook, Twitter o Instagram, per posar alguns exemples de les popularment conegudes com a xarxes socials. Però hi ha un gran desconeixement de la importancia d’aquestes plataformes com a eines professionals que ajuden a créixer el nostre negoci o projecte, i fins i tot se’n desconeix la naturalesa precisa.

 

Abans de fer res, cal tenir clar quan treballem amb aquestes plataformes, és a dir, quan realitzem tasques de Social Media Management que és tal i com és coneguda aquesta activitat, que ni totes són estrictes xarxes socials ni totes són igualment vàlides per un enfocament més profesional.

 

Algú s’haurà posat les mans al cap… Com que no són estrictes xarxes socials? Popularment s’anomenen així, però s’entén únicament per xarxa social aquell espai virtual que connecta a persones que tenen interessos en comú i que estableixen una relació de bidireccionalitat, sigui en la plataforma que sigui. Per clarificar el concepte, podem recordar que a Facebook puc crear un perfil d’empresa, on publiqui informacions que als altres usuaris registrats de Facebook els pot resultar interessant o no i on la comunicació que jo realitzi sigui únicament unidireccional. És  Facebook, per tant, una xarxa social? Doncs no. És una plataforma social o Social Media, que no és exactament el mateix, ja que és una plataforma al servei de tota una comunitat d’usuaris individuals o col·lectius, amb interessos que poden ser completament diferents i on la comunicación agafa diferents direccionalitats.

 

Responen a aquesta definició no només la plataforma creada per Mark Zuckerberg, sinó la majoria de les mal anomenades xarxes socials que utilitzem més habitualment: Google+, Twitter, Linkedin, Instagram… Quan, dins d’aquesta  plataforma s’estableix una relació concreta entre dos o més usuaris, moguts per interessos comuns i amb una comunicació bidireccional per les dues parts, llavors diríem que s’ha creat una xarxa social dins la Social Media (o plataforma social). Complicat? Que no s’espanti ningú, és més fàcil del que sembla.

 

Un símil per fer-ho més entenedor: la xarxa social és la relació que es genera (d’amistat, per exemple) en un espai concret de la xarxa que és l’anomenada plataforma social. Per tant, a nivell professional i de mercat el que ens interessa és utilitzar de la millor manera possible les Social Media perquè es creïn i s’estableixin xarxes socials amb clients o potencials clients. D’això se’n diu Social Media Management.

 

SiC Comunicació és una agència especialitzada en fer bon Social Media Management i el treball amb les xarxes socials com a eines de suport i desenvolupament a les Start Ups.

 

Com fer-ho? El primer pas és crear el perfil d’empresa o negoci al Social Media que creguem més convenient. Cada negoci té unes necessitats particulars, però a grans trets podem dir que Facebook, Twitter, Linkedin, Google+ i Instagram, en últim terme, són les plataformes socials amb més potencialitat de cara al marketing i les estratègies comercials.

 

Un cop creats els perfils, hem de marcar-nos uns objectius: saber què volem aconseguir amb la nostra presència a les Social Media, amb quins recursos disposarem i amb quin calendari.

 

Després hem de tenir clar quin és el nostre públic objectiu, quin serà el llenguatge a emprar per a connectar-hi i aconseguir-hi el màxim feedback possible. Que pugui establir-se una relació bidireccional entre les dues parts, que es generi, per tant, una xarxa social entre la nostra empresa i el nostre client.

 

fer bon social media

Elaborar una estratègia i un pla d’accions a realitzar és fonamental per a fer un bon Social Media Management, i tenir-ho pensat no és suficient. Com sempre i en la majoria de coses a la vida, cal tenir-ho per escrit i el més ben delimitat possible.

I, finalment, hi ha una qüestió vital, fonamental per a l’èxit de les nostres accions als Social Media: dedicació. I, afegiria, constància. La comunicació i les relacions, encara que siguin virtuals, necessiten de temps, d’estar-hi sempre a sobre, de, sense ser pesat o caure en la monotonia, intentar sempre oferir als nostres seguidors informacions i inputs d’interès. Hem d’aconseguir formar part d’un dels seus perfils de capçalera, aquells perfils que sempre anem a revisar quan obrim la nostra plataforma social.

 

Demana’ns pressupost sense compromís dels nostres serveis de Social Media Management aquí

 

i comparteix a les teves xarxes socials:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *