Continguts per a mitjans digitals

Continguts per a mitjans digitals

 

continguts per a mitjans digitalsAvui en dia, ja des de molts sectors professionals, especialment del món de la comunicació i el màrqueting,  es comença a donar als continguts per a mitjans digitals la importància que es mereixen, després d’uns anys en què potser tots plegats ens vam deixar enlluernar per les impressionants novetats aparegudes en aquest camp.

Però encara ara, entre petits negocis, startups i moltes PIMES, és habitual realitzar accions de comunicació digital (bé, això amb sort, sent sincers) en base a un concepte de quantitat però no sempre de qualitat. Dit d’una altra manera, sembla que sí que hi ha certa preocupació per tenir una web, un blog, perfil a les xarxes socials i elements d’aquest estil, però aquesta preocupació no és la mateixa vers els continguts de tots aquests elements que es consideren tant necessaris.

 

Evidentment són molt necessaris, imprescindibles, però si no els vestim adequadament amb un contingut per a mitjans digitals que sigui de qualitat, no ens serviran per a res. D’aquí aquesta cantarella tan habitual del “jo tinc una web (canvieu web per perfil a Facebook, blog o el que vulgueu) i no he notat cap canvi al meu negoci”. Per fer-ho encara més gràfic: què us semblaria que algú, en donar una conferència, aparegués ben vestit, arreglat, i a l’obrir la boca només balbucegés incoherències? Ridícul, oi? Inútil, també.

Doncs això passa amb moltes eines de comunicació i màrqueting digital completament desaprofitades per un contingut per a mitjans digitals pobre, dolent o, fins i tot, inexistent en els pitjors casos.

 

I què són continguts de qualitat?

 

Quan parlem de continguts per a mitjans digitals, el primer en què hem de pensar és en el text. És obvi, però és fonamental i, normalment, és el gran oblidat. Primer de tot, cal que el text estigui ben redactat, sense faltes ortogràfiques ni barbarismes. En segon lloc, i molt important també, és que tingui un enfoc que permeti obtenir els màxims rèdits de màrqueting i també de posicionament SEO als buscadors. Evidentment, allò que diem ha de tenir algun valor, alguna importància a nivell informatiu per als nostres clients, usuaris, seguidors, etc. També cal tenir en compte la distribució del text, de manera que sigui el més atractiu i visual possible.

 

continguts per a mitjans digitals

 

Les imatges i els vídeos són uns altres grans oblidats. No tant per la seva absència o presència, sinó perquè no se’ls dóna la importància necessària.  A quantes webs, a quantes xarxes socials, no heu vist fotos o gràfics extrets del mateix cercador de Google sense cap mena d’edició? No costa res (bé, sí que costa, temps o diners si ho deleguem en una agència, però al capdavall és una inversió) fer-ho bé, usar imatges pròpies o, en tot cas, de bancs d’imatges i personalitzant-los després i, sempre, respectant els drets d’autor. Quant als vídeos, és un miracle que encara no s’estiguin utilitzant les antigues cintes corporatives en VHS, vistos els anacronismes que es veuen en aquest camp.

Amb eines com el mateix Facebook Live, que permet l’enregistrament i difusió de vídeos en directe per la xarxa social, es pot anar molt més enllà, i elaborar continguts audiovisuals per a mitjans digitals de molta qualitat, i que permetin construir un feedback molt potent amb els nostres seguidors, clients o usuaris.

 

Altres continguts per a mitjans digitals a tenir en compte són els enllaços, les enquestes, els concursos, les ofertes, i un llarg etcètera. Elaborar-los sobre unes bases de qualitat, programació, enfocament de màrqueting i posicionament a buscadors, permetrà que en puguem treure un rendiment autèntic i mesurable, amb beneficis evidents sobre el nostre negoci.

 

SiC Comunicació és una agència integral de comunicació especialitzada en la producció de continguts per a mitjans digitals.

 

Tota aquesta tasca, quan s’està al capdavant d’una empresa o startup, per petita que sigui, pot fer-se molt feixuga, i és un error massa comú pensar coses com  “els textos ja me’ls escriuré jo”.  És cert que hi ha molta gent amb una capacitat de redacció notable, però sumar coneixements innats de bona redacció, bona ortografia i bon enfocament de màrqueting i de posicionament a buscadors, tot això sense cap aprenentatge, és pràcticament impossible. I és evident que el que es busca amb el selfservice és un estalvi econòmic, però tornem al punt anterior: un continent sense un contingut de qualitat acaba sortint molt més car.

 

És necessari delegar-ho en professionals qualificats, ser pacient i ben aviat els resultats començaran a ser visibles. Siguem conscients també de què quan parlem de resultats no sempre ha de significar una major facturació. A la llarga sí, però a la curta, el treball ben fet, una bona imatge corporativa i la simple fidelització d’un nou client, per posar un exemple, són recompenses que amb el temps prendran tot el seu valor.

 

 

Demana’ns pressupost sense compromís dels nostres serveis de producció de continguts per a mitjans digitals aquí

i comparteix a les teves xarxes socials:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *